Catastofe-naturale

Rosia Montana – cianura, aur si metale rare

Postat de admin in data de 2 January 2014 la ora 15:56

Marile puteri economice  prin coruperea ministrilor din tarile detinatoare de resurse naturale sau prin razboaie pentru “instaurarea democratiei” isi asigura progresul economic in detrimentul statelor mai putin dezvoltate.  Fie ca discutam de combustibili fosili, fie ca este vorba de resurse minerale, paduri sau terenuri agricole, nimic nu le sta in cale sa jefuiasca avutia altora.
Nici Romania nu a scapat de bratul lung al acestor “lipitori” internationale. Si cum tradatori exista peste tot in aceasta lume, dupa Decembrie 1989, abia iesiti de sub umbrela protectoare a Uniunii Sovietice, romanii s-au trezit in fruntea statului cu un grup de vanzatori fara scrupule care au instrainat intreaga avutie nationala in cea mai mare parte catre companii multinationale occidentale. Am ajuns de la visul Americii democrate propovaduit de Europa Libera si Vocea Americii sa traim cosmarul venirii americanilor pe pamant romanesc. Bineinteles ca nu numai americani, e vorba si de canadieni, israeleieni, rusi, austrieci, italieni, arabi, indieni si multi altii… Dar in spatele acestora sta de fapt acelasi grup international ce doreste controlul absolut al resurselor, al finantelor si chiar controlul vietilor noastre.
Asasinii economici, pentru ca despre ei discutam aici, doresc bogatiile Rosiei Montane si au reusit sa se apropie tot mai mult de inceperea exploatarii zacamintelor aurifere.
Rosia Montana Gold Corporation, printr-o campanie publicitara mincinoasa, a incercat sa convinga populatia Romaniei de beneficiile pe care le vom avea in urma exploatarii cu cianuri a minereurilor aurifere: mii de locuri de munca, dezvolatarea zonei, ecologizare, impozite la bugetul de stat, etc. Au fost chiar ministri care au declarat ca imensul iaz de decantare va avea o concentratie atat de mica de cianuri incat apa poate fi bauta fara probleme. Sute de tone de aur si mii de tone de argint … dar nici un cuvant despre celelalte metale ce se regasesc in minereul exploatat.
Iata care este compozitia minereului conform analizelor efectuate inainte de 1989 de Institutul de Cercetari din Baia Mare:
aur – 1,5 grame pe tona
argint – 11, 7 grame pe tona
arseniu – 5000 grame pe tona
titan – 1000 grame pe tona
molibden – 10 grame pe tona
vanadiu – 2500 grame pe tona
nichel – 30 de grame pe tona
crom – 50 grame pe tona
cobalt – 30 grame pe tona
galiu – 300 grame pe tona
Bineinteles, contractul de concesiune secretizat probabil ca specifica faptul ca RMGC va plati redevente statului roman doar pentru aur si argint, restul metalelor, a caror valoare e imensa (dupa calculele unor specialisti ar fi de 4 ori mai mare decat valoarea aurului si argintului), vor intra in buzunarul canadienilor de la Gold Corporation.
Guvernul a incercat legalizarea hotiei printr-o lege speciala care sa permita exproprierile daca RMGC doreste acest lucru, fara a tine cont de constitutie, de drept de proprietate sau de valoarea istorica si culturala a galeriilor romane de la Rosia Montana.
Societatea civila a reactionat, in marile orase organizandu-se demonstratii la care au participat zeci de mii de persoane nemultumite de instrainarea resurselor si de pericolul pe care il reprezinta cianurile pentru viitorul Rosiei Montane si a intregii zone. Cele mai mari demonstratii au fost in Bucuresti. 15.000-20.000 de romani adevarati isi strigau nemultumirile fara ca vreun post de televiziune sa transmita 1 minut de reportaj despre acestea.
In final legea a fost respinsa de Parlament, dar se lucreaza intens in acest moment la o noua lege a minelor care sa reglementeze exploatarea resurselor, bineinteles cu facilitati nenaiintalnite in alte state.

Scrieti un comentariu

Categorie: FOTOGRAFIE,MISTERE-CONSPIRATII

Nu sunt Comentarii

Nu sunt comentarii.

Scrieti un Comentariu

XHTML: Se pot folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest blog se vrea un blog de informare si constientizare. 427 catastrofe naturale in 2006, 500 in 2007, cutremur in China si ciclon in Myanmar, ... sute de mii de victime. Anii '60 au insemnat cucerirea cosmosului, anii '80 au insemnat Razboiul Rece, prezentul aduce teoria schimbarii climatice. Nimeni, indiferent de puterea economica sau militara, nu se va putea izola. Si chiar daca ar exista o natiune care ar dori acest lucru, exista alte forte care nu vor permite, forte secrete care incearca sa controleze natiuni, forte care vor sa impuna o noua ordine pe aceasta planeta. Cum actioneaza ele? Prin minciuna, diversiune, razboaie, atentate, inventand teroristi, dar mai ales prin forta financiara. Daca acum nu reusim sa constientizam problemele cu care se confrunta omenirea, mai tarziu va fi prea...tarziu. Cautati adevarul in fiecare lucru, incercati sa intelegeti fiecare eveniment ce se intampla in jurul vostru si alegeti intotdeauna binele.