Catastofe-naturale

Apa noastra cea de toate zilele…

Postat de admin in data de 2 January 2014 la ora 09:14

Anul 2014 reprezinta un an de cotitura pentru intreaga planeta. Fie ca vorbim de Uniunea Europeana, de Statele Unite sau Canada, de tarile din Africa sau Asia, miza este aceeasi: controlul surselor de apa.
Aceasta afacere a inceput cu multi ani in Statele Unite. Apoi a continuat in America Centrala si America de Sud unde megacorporatiile au preluat sursele de apa ale unor mari orase. Peste noapte locuitorii s-au vazut nevoiti sa plateasca sume exorbitante pentru a beneficia de un pahar de apa. Cetatenii cu spirit civic s-au revoltat impotriva acestor situatii dar in prea putine cazuri au reusit sa rezolve favorabil problema apei potabile.
Companii precum Bechtel si Monsanto vor sa concesioneze sau sa cumpere de la guverne corupte toate sursele de apa. Pe langa profitul urias pe care il vor realiza, se intrevede si controlul facil al unor comunitati prin introducerea in apa potabila a unor substante chimice extrem de periculoase. Fluorinarea apei este contestata cu dovezi extrem de clare de catre o multime de specialisti, dar guvernele nu renunta in unele tari la aceasta metoda de otravire a populatiei (SUA, Canada).
Bolivia este prima tara care a suferit in urma privatizarii surselor de apa. Contractele semnate de guvernul bolivian cu companiile Edison si Bechtel interziceau populatiei chiar si colectarea apei de ploaie. Valoarea contractelor depasea 200 milioane dolari. Imediat dupa privatizare preturile au crescut cu 35%. Demonstratii pasnice au fost reprimate in forta, fortele militare guvernamentale au preluat controlul posturilor de radio independente, adunarile publice au fost interzise. Orasul Cochabamba a fost in prima linie a luptei impotriva Bechtel. S-a format o organizatie “Coalitia pentru Apararea Apei si Vietii” la care au aderat grupuri de ecologisti, sindicate, avocati, studenti si simpli cetateni care pana la urma a reusit sa determine Bechtel sa paraseasca Bolivia.
Comisia Europeana urmareste de ani buni sa elaboreze o legislatie pentru privatizarea tuturor surselor de apa din Uniunea Europeana.
In 1999 Berlinul a privatizat compania de apa si pretul a crescut dar calitatea a fost mai proasta. In 2011, in urma unui referendum, peste 665.000 de berlinezi au votat pentru desecretizarea contractului dintre municipalitate si firma Berlin Water Works (BWB).
In Portugalia privatizarea surselor de apa a avut efecte devastatoare, preturile crescand cu peste 400%. Pe langa aceasta crestere initiala, in fiecare an tarifele cresc cu peste 6% iar calitatea apei este atat de proasta incat in anumite orase aceasta nu poate fi bauta.
Iata ce declara unii psihopati, care vor sa conduca aceasta lume, referitor la apa noastra cea de toate zilele:
Peter Brabeck – companiei Nestle: “Accesul la apă NU ar trebui să fie un drept public
In Romania situatia actuala nu este atat de grava, dar viitorul se pare ca este sumbru. In momentul de fata in majoritatea satelor romanesti taranii au in gospodariile proprii fantani cu apa buna de baut. Chiar daca in multe sate s-au introdus retele publice de apa, majoritatea taranilor sunt rezervati sa isi lase apa din fantana pentru apa clorinata de la retea, mai ales ca ultima costa… Pericolul pentru Romania il reprezinta insa gazele de sist. Procedeul folosit pentru extragerea acestor gaze, fracturarea hidraulica a rocilor, este extrem de nociv si mare consumator de apa. Guvernele corupte si tradatoare de dupa 1989 au instrainat intreaga avutie nationala iar acum dau mana libera companiilor petroliere sa distruga si singurul bun al romanilor ramas: apa.

Scrieti un comentariu

Categorie: ECOLOGIE,MISTERE-CONSPIRATII

Nu sunt Comentarii

Nu sunt comentarii.

Scrieti un Comentariu

XHTML: Se pot folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest blog se vrea un blog de informare si constientizare. 427 catastrofe naturale in 2006, 500 in 2007, cutremur in China si ciclon in Myanmar, ... sute de mii de victime. Anii '60 au insemnat cucerirea cosmosului, anii '80 au insemnat Razboiul Rece, prezentul aduce teoria schimbarii climatice. Nimeni, indiferent de puterea economica sau militara, nu se va putea izola. Si chiar daca ar exista o natiune care ar dori acest lucru, exista alte forte care nu vor permite, forte secrete care incearca sa controleze natiuni, forte care vor sa impuna o noua ordine pe aceasta planeta. Cum actioneaza ele? Prin minciuna, diversiune, razboaie, atentate, inventand teroristi, dar mai ales prin forta financiara. Daca acum nu reusim sa constientizam problemele cu care se confrunta omenirea, mai tarziu va fi prea...tarziu. Cautati adevarul in fiecare lucru, incercati sa intelegeti fiecare eveniment ce se intampla in jurul vostru si alegeti intotdeauna binele.