Catastofe-naturale

Cei mai importanti vulcani activi

Postat de admin in data de 30 December 2013 la ora 12:37

EUROPA:
- Etna, Italia – cel mai inalt vulcan activ din Europa, 3340m. Ultima eruptie a avut loc in 2013.
- Eyjafjallajokull (Guðnasteinn),
Islanda – este un stratovulcan cu diametrul de 4km si inaltimea de 1665m. Ultima eruptie a avut loc in martie 2010.
- Askja,
Islanda – 1510m
- Hekla,
Islanda – 1491m. Este printre vulcanii cu cele mai mari scurgeri de lava din lume, aprox. 8kmc in ultimul mileniu.
- Vesuvio,
Italia – langa Napoli, 1277m
- Stromboli,
Italia – situat in Insulele Eoliene, este unul din cei mai activi vulcani. Inaltimea sa este de 926m

- Santorin
, Grecia – 584m.
- Vulcano, Italia (Insulele Eoliene) – 499m

ASIA:
- Kliucev, Rusia (Kamceatka) – 4750m. Este cel mai inalt vulcan din Kamceatka. Kamceatka detine peste 160 de vulcani activi, fiind una din cele mai periculoase regiuni de pe glob. Activitatea seismica pe peninsula este monitorizata de peste 70 de ani.
- Fuji-San
, Japonia – 3776m. Situat in partea centrala a insulei Honshu, Fuji-san sau Fuji-yama se afla chiar pe linia de fractura cunoscuta sub denumirea de Cercul de Foc al Pacificului. Muntele sacru al japonezilor este urcat anual de mii de turisti dornici sa vada de la inaltimea de 3700m resaritul Soarelui deasupra Pacificului.
- Semeru, Indonezia – 3676m. Este cunoscut si sub denumirea de Mahameru (Muntele Mare). Din 1818 a erupt de peste 55 de ori.
- Merapi, Indonezia – 2891m. Unul din cei mai activi vulcani din lume. Acest stratovulcan erupe regulat din 1548, ultima eruptie fiind in 2013. Zona din jurul vulcanului este foarte populata, o eruptie majora putand cauza mii de victime.
- Asama
, Japonia – 2542m
- Taal, Filipine – 1300m
- Krakatau, Indonezia – 813m

AFRICA:
- Meru, Tanzania – 4567m. Situat la 70 km distanta de Kilimanjaro, Meru face parte din Arusha National Park. Se presupune ca in urma cu aproximativ 8000 de ani ar fi avut loc o puternica eruptie, similara celei a vulcanului St. Helens dar de 10 ori mai puternica. In prezent este monitorizat permanent deoarece este considerat un vulcan cu posibilitate de eruptie exploziva.
-
Cameroun,
Camerun – 4070m. Este cel mai inalt vulcan din vestul Africii
- Nyiragongo,
Congo – 3470m. Este situat in Parcul Național Virunga, în Republica Democrată Congo in apropierea granitei cu Rwanda. Craterul principal cu pante foarte abrupte contine un imens lac de lava. De remarcat fluiditatea lavei datorata compozitiei chimice cu foarte putin siliciu. In urma eruptiilor s-au atins viteze ale raurilor de lava de peste 100km/h.
Pico de Teide,
Canare – 3718m
- Pico Volcano,
Capul Verde – 2829m
- La Fournaise,
Reunion – 2631m

Australia si Oceania:

Scrieti un comentariu

Categorie: CUTREMURE-VULCANI

Nu sunt Comentarii

Nu sunt comentarii.

Scrieti un Comentariu

XHTML: Se pot folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest blog se vrea un blog de informare si constientizare. 427 catastrofe naturale in 2006, 500 in 2007, cutremur in China si ciclon in Myanmar, ... sute de mii de victime. Anii '60 au insemnat cucerirea cosmosului, anii '80 au insemnat Razboiul Rece, prezentul aduce teoria schimbarii climatice. Nimeni, indiferent de puterea economica sau militara, nu se va putea izola. Si chiar daca ar exista o natiune care ar dori acest lucru, exista alte forte care nu vor permite, forte secrete care incearca sa controleze natiuni, forte care vor sa impuna o noua ordine pe aceasta planeta. Cum actioneaza ele? Prin minciuna, diversiune, razboaie, atentate, inventand teroristi, dar mai ales prin forta financiara. Daca acum nu reusim sa constientizam problemele cu care se confrunta omenirea, mai tarziu va fi prea...tarziu. Cautati adevarul in fiecare lucru, incercati sa intelegeti fiecare eveniment ce se intampla in jurul vostru si alegeti intotdeauna binele.