Catastofe-naturale

Izvoarele, Galati – 200 de cutremure, nicio explicatie

Postat de admin in data de 28 December 2013 la ora 19:42

Localitatea Izvoarele din judetul Galati este situata la 30 km de municipiul Galati. Putini stiau de existenta acestei localitati pana la sfarsitul lui septembrie 2013.
In perioada 23 septembrie – 07 octombrie 2013 satul Izvoarele este zguduit de peste 200 de cutremure. Inceputul a fost pe 23 septembrie cand linistea satului a fost tulburata de bubuituri venite din adancuri. Punctul culminant a fost atins pe 5 octombrie – 64 miscaari seismice (!!!).
Satenii ingroziti nu stiu ce anume a generat acest lant de miscari telurice. Nici autoritatile nu pot da explicatii sau solutii referitoare la cutremurele de la Izvoarele.
„Din cauza ploilor abundente, venite cu viteză, au fost acumulări importante de apă, care au rupt pământul pe dedesubt. Factorul principal este însă tipul de pământ întâlnit de ape, care a permis ruptura”, spune un seismolog vasluian.
„În zonă se extrage petrol şi probabil este folosită apa cu sare sub presiune pentru creşterea producţiei de petrol. În momentul în care introduci apa, se produc nişte rupturi, care declanşează seisme”, este parerea seismologului Mărmureanu.
Au existat insa reporteri care au cautat adevarul despre posibilele cauze care au condus la cutremure si se intrevede tot mai clar o stransa legatura intre cutremure si forajele Petrom din zona (sondele de la Schela – 4km de Izvoarele) sau poligonul Malina-Smardan (acum baza NATO in care s-au investit sute de milioane de Euro…).
Poligonul Malina-Smardan se afla foarte aproape de locul unde s-au produs cutremurele. In anul 2006 Ministerul Apararii incepea amenajarea poligoanelor Cincu – jud. Brasov si Malina-Smardan – jud. Galati, o investitie de peste 1 miliard Euro, bineinteles din bugetul de stat. Probabil ca baza Smardan a fost finalizata in 2012. Daca urmarim pe Google Earth vom observa foarte aproape de zona cutremurelor cateva cercuri. O investitie de aprox. o jumatate de miliard de euro ma face sa sustin ipoteza ca la Smardan nu este un simplu poligon, ci o baza subterana mult mai complexa.
Subiectul ramane deschis, chiar daca pentru o perioada cutremurele au incetat.

Scrieti un comentariu

Categorie: CUTREMURE-VULCANI

Nu sunt Comentarii

Nu sunt comentarii.

Scrieti un Comentariu

XHTML: Se pot folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest blog se vrea un blog de informare si constientizare. 427 catastrofe naturale in 2006, 500 in 2007, cutremur in China si ciclon in Myanmar, ... sute de mii de victime. Anii '60 au insemnat cucerirea cosmosului, anii '80 au insemnat Razboiul Rece, prezentul aduce teoria schimbarii climatice. Nimeni, indiferent de puterea economica sau militara, nu se va putea izola. Si chiar daca ar exista o natiune care ar dori acest lucru, exista alte forte care nu vor permite, forte secrete care incearca sa controleze natiuni, forte care vor sa impuna o noua ordine pe aceasta planeta. Cum actioneaza ele? Prin minciuna, diversiune, razboaie, atentate, inventand teroristi, dar mai ales prin forta financiara. Daca acum nu reusim sa constientizam problemele cu care se confrunta omenirea, mai tarziu va fi prea...tarziu. Cautati adevarul in fiecare lucru, incercati sa intelegeti fiecare eveniment ce se intampla in jurul vostru si alegeti intotdeauna binele.