Catastofe-naturale

Fukushima = Cernobyl-ul Asiei?

Postat de admin in data de 18 March 2011 la ora 05:48

Centrala nucleara Fukushima are 6 reactoare cu o putere totala de putere de 4700 MW si apartine societatatii Tokyo Electric Power Co.
In urma cutremurului din 11 martie 2011 si a valului tsunami ce a devastat coasta estica a insulei Honshu, centrala a suferit avarii iremediabile la sistemele de racire a reactoarelor.
..
Multi specialisti considera ca situatia de la centrala japoneza este cu mult mai grava decat cea care a determinat catastrofa de la Cernobyl (Ukraina).

..

Dupa ce rand pe rand, ca intr-un adevarat joc domino, reactoarele 1, 2, 3 , 4 au suferit avarii datorate incendiilor si exploziilor a venit si randul reactoarelor 5 si 6, care de fapt erau oprite la data producerii cutremurului, sa fie in pericol major datorita supraincalzirii miezurilor.
Se pare ca primele reactoare avariate au ajuns la nivelul de pericol maxim datorita topirii miezului combustibil.
Potrivit informatiilor oficialitatilor japonieze, nivelul radiatiilor in zona Fukushima a depasit de 400 de ori limitele admise, ceea ce inseamna ca vieitile oamenilor sunt puse in pericol. Se pare insa ca toate aceste informatii sunt cenzurate, gravitatea situatiei fiind de fapt mult mai mare. Radiatiile au crescut si in zona Tokyo.
La inceput autoritatile au dispus evacuarea populatiei pe o raza de 20km, pentru ca dupa numai o zi sa extinda zona de protectie la 30km. Milioane de japonezi si straini incearca sa paraseasca arhipelagul, de teama unei explozii apocaliptice sau din cauza radiatiilor. Guvernele occidentale le-au recomandat cetatenilor lor sa evite zonele din apropierea centralei pe o raza de 80km si au pus la dispozitia acestora aeronave pentru repatriere. Seful Comisiei Americane pentru Reglementare Nucleara a declarat ca nivelul radiatiilor la centrala Fukushima este extrem de ridicat.
O alta problema deosebit de complexa este cea a deseurilor nucleare (combustibil uzat) depozitate chiar langa reactoarele care ardeau.
Ultimele ore sunt cruciale pentru Japonia, dar se pare ca masurile luate nu pot opri dezastrul. Nici stropirea reactoarelor cu apa de mare (cu ajutorul a 2!!! elicoptere) nici incercarea de a repune in functiune sistemul de racire nu au dat deocamdata nici un rezultat.
In tarile vecine, dar si in Statele Unite, populatia se pregateste de ce este mai rau. Farmaciile au epuizat rezervele de iodura de potasiu.
Pe 26 martie 2011, in urma masuratorilor efectuate pe parcursul celor 2 sapatamani de la dezastru, compania Tepco a dat publicitatii valorile radiatiilor masurate in zona reactoarelor (200 mSv/h) iar in cazul apei ce s-a scurs de la reactorul nr. 2 radioactivitatea a fost de peste 1.000 mSv/h. Personal eu sunt sceptic referitor la veridicitatea acestor valori, interesul Tepco fiind bineinteles de a minimiza efectele acestui dezastru.
Masuratorile efectuate de organizatii independente pe continentul nord-american au confirmat prezenta substantelor radioactive in vestul si centrul Statelor Unite si Canadei.
Oceanul Pacific a fost grav contaminat cu substante radioactive deversate prin intermediul apei cu care s-au racit reactoarele.
Pestele, principala sursa de hrana a multor japonezi nu mai poate fi sigur pentru consum. Este indicat sa evitam consumarea pestelui si a conservrvelor de peste de Pacific. Spre exemplu, agentiile de presa au anuntat ca un lup de mare pescuit la cateva zeci de km de Fukushima avea un nivel de radioactivitate de peste zece ori fata de limita maxima admisa (1.000 de bequereli pe kilogram; limita pentru alimente in Japonia este de 100 de bequereli pe kilogram). In urma masuratorilor efectuate la alte specii de pesti si mamifere marine s-au constata niveluri chiar de 2500 de ori mai mari decat limita de 100 bequereli pe kilogram.
TEPCO a declarat ca va instala plase de protectie in jurul zonei contaminate din golf pentru a stopa migatia pestilor radioactivi…!!! (pentru cine poate sa creada asa ceva…)
Testele efectuate pe alimente au avut aceleasi rezultate: ciupercile, legumele, vânatul, peștele de apă dulce au doza de radiatie depasita.
TEPCO a anuntat in anul 2013 ca aproximativ 300 tone de apa contaminata cu Cesiu-137 si Strontiu-90 s-au scurs dintr-un rezervor de stocare in Oceanul Pacific. Rezervorul de stocare era pentru apa care a asigurat racirea reactoarelor… (o alta ciudatenie cum au reusit japonezii sa limiteze dezastrul cu doar 300 tone de apa!!!) O cantitatea mare de substante radioactive s-a înfiltrat în sol ajungand la panza freatica.
Daca la Cernobyl sovieticii au reusit sa construiasca rapid un imens sarcofag de beton armat, nu acelasi lucru s-a intamplat la Fukushima. Fundatiile reactoarelor s-au fisurat si cantitati foarte mari de materiale radioactive s-au dispersat in sol si mai departe in apa freatica si in ocean.
Probabil ca dezastrul de la Fukushima Daiichi Nuclear Power Plant este cea mai mare catastrofa nucleara din istoria omenirii, dar efectele sunt minimizate de aceasta mass-media ce slujeste doar interesele marilor corporatii si guvernelor corupte.

Scrieti un comentariu

Categorie: CUTREMURE-VULCANI

Nu sunt Comentarii

Nu sunt comentarii.

Scrieti un Comentariu

XHTML: Se pot folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest blog se vrea un blog de informare si constientizare. 427 catastrofe naturale in 2006, 500 in 2007, cutremur in China si ciclon in Myanmar, ... sute de mii de victime. Anii '60 au insemnat cucerirea cosmosului, anii '80 au insemnat Razboiul Rece, prezentul aduce teoria schimbarii climatice. Nimeni, indiferent de puterea economica sau militara, nu se va putea izola. Si chiar daca ar exista o natiune care ar dori acest lucru, exista alte forte care nu vor permite, forte secrete care incearca sa controleze natiuni, forte care vor sa impuna o noua ordine pe aceasta planeta. Cum actioneaza ele? Prin minciuna, diversiune, razboaie, atentate, inventand teroristi, dar mai ales prin forta financiara. Daca acum nu reusim sa constientizam problemele cu care se confrunta omenirea, mai tarziu va fi prea...tarziu. Cautati adevarul in fiecare lucru, incercati sa intelegeti fiecare eveniment ce se intampla in jurul vostru si alegeti intotdeauna binele.