Catastofe-naturale

Combustibil sau hrana?

Postat de admin in data de 9 March 2011 la ora 11:58

Incotro se indreapta societatea moderna? Ce ne va oferi viitorul in momentul in care rezervele de petrol si gaze naturale se vor epuiza?
In epoca moderna omul a devenit tot mai dependent de combustibilii fosili, resurse controlate de o mana de oameni bogati care dicteaza de fapt mersul intregii economii mondiale. Daca in urma cu cativa ani mai existau cateva state cat de cat independente, care puteau sa isi exploateze singure resursele, in 2014 numarul acestora este insignifiant. Nu putem sa nu ne gandim ca in curand si Venezuela, Iranul, Siria vor avea soarta Irak-ului sau Libiei.
Producerea hranei implica uriase consumuri de resurse, la baza acestora fiind petrolul si gazele naturale. In societatea de consum, in care interesul major il reprezinta profitul, se cheltuiesc sume colosale pe reclame, pe transportul produselor alimentare dintr-o parte in alta a globului, pe ambalaje si pe chimizarea excesiva a culturilor agricole.
Omenirea a ajuns in situatia in care cea mai mare parte a surselor de apa potabila sunt contaminate cu metale grele, pesticide si alte substante deosebit de nocive. Anumiti profitori cu legaturi stranse in lumea politica au confiscat practic sursele de apa potabila, iar locuitorii acestei planete se vad nevoiti sa cumpere apa imbuteliata la PET-uri.
Concluzia este una singura: omenirea merge cu pasi repezi spre dezastru…
In ultimii ani un pericol foarte mare s-a abatut asupra societatii: exploatarea gazelor de sist. Exploatarea gazelor de sist prin fracturarea hidraulica a rocilor implica utilizarea unor substante chimice foarte periculoase, majoritatea cancerigene. Forajul pentru fracking se executa la adancimi de 3000…5000m si implica utilizarea unor imense cantitati de apa. Pe langa faptul ca aceasta apa ar fi necesara culturilor agricole, in majoritatea cazurilor in care s-au extras gaze de sist, panza freatica a fost grav contaminata. Exita o multime de documentare care dovedesc fara echivoc distrugerea ireversibila a mediului de catre companiile petroliere care utilizeaza aceaasta metoda de extractie.
Adeptii teoriei conspiratiei sustin ca de fapt miza in toata aceasta afacere este apa potabila, mai precis distrugerea rezervelor de apa potabila, astfel incat populatia sa devina dependenta de cei ce vor detine in proprietate putinele surse ce vor ramane necontaminate.
Incepand cu anul 2013 si Romania a devenit tinta companiilor petroliere de fracking. Guvernantii corupti au concesionat o mare parte din teritoriul national pentru exploatarea prin fracturare hidraulica si au pus la dispozitia acestora chiar si Jandarmeria Romana. Cel mai cunoscut caz este al localitatii Pungesti, jud. Vaslui, unde satenii moldoveni sprijiniti de un grup de activisti ecologisti au incercat fara succes sa se opuna amplasarii primei sonde de fracturare Chevron din Romania. O dovada clara ca traim intr-un stat in care legile sunt calcate in picioare cand vine vorba de interesele companiilor multinationale.

Colapsul societatii capitaliste:

Hrana noastra…cea de toate zilele:

Scrieti un comentariu

Categorie: MISTERE-CONSPIRATII

Nu sunt Comentarii

Nu sunt comentarii.

Scrieti un Comentariu

XHTML: Se pot folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest blog se vrea un blog de informare si constientizare. 427 catastrofe naturale in 2006, 500 in 2007, cutremur in China si ciclon in Myanmar, ... sute de mii de victime. Anii '60 au insemnat cucerirea cosmosului, anii '80 au insemnat Razboiul Rece, prezentul aduce teoria schimbarii climatice. Nimeni, indiferent de puterea economica sau militara, nu se va putea izola. Si chiar daca ar exista o natiune care ar dori acest lucru, exista alte forte care nu vor permite, forte secrete care incearca sa controleze natiuni, forte care vor sa impuna o noua ordine pe aceasta planeta. Cum actioneaza ele? Prin minciuna, diversiune, razboaie, atentate, inventand teroristi, dar mai ales prin forta financiara. Daca acum nu reusim sa constientizam problemele cu care se confrunta omenirea, mai tarziu va fi prea...tarziu. Cautati adevarul in fiecare lucru, incercati sa intelegeti fiecare eveniment ce se intampla in jurul vostru si alegeti intotdeauna binele.