Catastofe-naturale

Autostrada Transilvania – mercur si HCH

Postat de admin in data de 7 March 2011 la ora 11:11

Constructia Autostrazii Transilvania a scos la iveala o cantitate imensa de substante toxice. Peste 75.000 de tone de hexaclorciclohexan (HCH) (lindan, sau DTT) erau ingropate in pamant. Substanta este foarte toxica si se afla in concentratii si cantitati extrem de periculoase. Sapte astfel de depozite se gasesc ingropate in pamant in zona din apropierea orasului Turda, de la fosta Uzina Chimica Turda, aceasta zona reprezentand cel mai mare depozit de HCH din Europa.
Excavatiile au descoperit si o alta componenta extrem de periculoasa: mercurul, atat in stare lichida (cunoscutul mercur de termometre), dar si pulberi de mercur.


Locuitorii sustin ca in zona fostei Uzine Chimice Turda sunt depozitate, in apropierea Ariesului, mii de tone de diverse deseuri . Inainte de 1989 nu se putea respira datorita mirosului de clor si alte gaze toxice.
Se pare ca decontaminarea terenului ar costa statul roman peste 25 milioane de Euro.
Este foarte ciudat cum de s-a ajuns ca autostrada sa strabata exact zona depozitelor de deseuri toxice. S-ar parea ca nu este o pura coincidenta ca anumite firme sa beneficieze de contracte de zeci de milioane de Euro (aprox. 800 Euro/tona de pamant decontaminat).

Scrieti un comentariu

Categorie: ECOLOGIE

Nu sunt Comentarii

Nu sunt comentarii.

Scrieti un Comentariu

XHTML: Se pot folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest blog se vrea un blog de informare si constientizare. 427 catastrofe naturale in 2006, 500 in 2007, cutremur in China si ciclon in Myanmar, ... sute de mii de victime. Anii '60 au insemnat cucerirea cosmosului, anii '80 au insemnat Razboiul Rece, prezentul aduce teoria schimbarii climatice. Nimeni, indiferent de puterea economica sau militara, nu se va putea izola. Si chiar daca ar exista o natiune care ar dori acest lucru, exista alte forte care nu vor permite, forte secrete care incearca sa controleze natiuni, forte care vor sa impuna o noua ordine pe aceasta planeta. Cum actioneaza ele? Prin minciuna, diversiune, razboaie, atentate, inventand teroristi, dar mai ales prin forta financiara. Daca acum nu reusim sa constientizam problemele cu care se confrunta omenirea, mai tarziu va fi prea...tarziu. Cautati adevarul in fiecare lucru, incercati sa intelegeti fiecare eveniment ce se intampla in jurul vostru si alegeti intotdeauna binele.