Catastofe-naturale

Stalpul de fier ce nu rugineste

Postat de admin in data de 26 February 2011 la ora 20:00

Stalpul de fier din New Delhi  (India) este un mister chiar si pentru oamenii de stiinta.  Supranumit si “stalpul lui Ashoka” sau “coloana lui Vishnu“, a fost a ridicat cu aproximativ 1600 de ani în urma în onoarea zeului Vishnu. Locul initial unde a fost amplasata aceasta coloana misterioasa se afla exact la Tropicul Racului, la Vishnupadagiri (traducere: Dealul pe care se vede urma piciorului lui Vishnu), fiind mutata mai tarziu in capitala Indiei.
Coloana de fier nu a ruginit in ciuda climatului foarte umed, explicatia fiind in opinia unor cercetatori, faptul ca fierul din care a fost confectionata este de o puritate nemaiintalnita (98% fier, restul fiind carbon, fosfor, siliciu, cupru, nichel, magneziu).


Dinensiunile coloanei sunt:
-7 metri inaltime, din care 93 cm in pamant
-42 cm diametrul la baza
-32 cm diamerul la varf
Greutatea estimata a coloanei de fier inoxidabil este de 6 tone.
Specialistii considera ca la tehnologia actuala nu se poate realiza o coloana cu puritatea stalpului lui Ashoka.

Scrieti un comentariu

Categorie: CURIOZITATI

Nu sunt Comentarii

Nu sunt comentarii.

Scrieti un Comentariu

XHTML: Se pot folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest blog se vrea un blog de informare si constientizare. 427 catastrofe naturale in 2006, 500 in 2007, cutremur in China si ciclon in Myanmar, ... sute de mii de victime. Anii '60 au insemnat cucerirea cosmosului, anii '80 au insemnat Razboiul Rece, prezentul aduce teoria schimbarii climatice. Nimeni, indiferent de puterea economica sau militara, nu se va putea izola. Si chiar daca ar exista o natiune care ar dori acest lucru, exista alte forte care nu vor permite, forte secrete care incearca sa controleze natiuni, forte care vor sa impuna o noua ordine pe aceasta planeta. Cum actioneaza ele? Prin minciuna, diversiune, razboaie, atentate, inventand teroristi, dar mai ales prin forta financiara. Daca acum nu reusim sa constientizam problemele cu care se confrunta omenirea, mai tarziu va fi prea...tarziu. Cautati adevarul in fiecare lucru, incercati sa intelegeti fiecare eveniment ce se intampla in jurul vostru si alegeti intotdeauna binele.