Catastofe-naturale

Cutremur in Noua Zeelanda – 2011.02.22

Postat de admin in data de 22 February 2011 la ora 12:47

Aproximativ 80% din cele mai devastatoare cutremure se produc in Cercul de Foc al Pacificului, Noua Zeelanda fiind si ea parte a acestei centuri, intr-o zona cu intensa activitate tectonica.
Un cutremur de 6,3 grade pe scara Richter a lovit pe data de 22 februarie 2011 Noua Zeelanda, cel mai afectat fiind orasul Christchurch, cel mai mare oras din South Island si al doilea din Noua Zeelanda. Cutremurul s-a produs la ora locala 12:51 (02:51 ora Bucurestiului), epicentrul fiind localizat la aprox. 5 km de oras, la o adancime de numai 4km. Christchurch are o populatie de 340.000 locuitori si a mai fost lovit si in 2010 de un puternic cutremur (7 grade pe scara Richter), cutremur care a provocat doar pagube materiale.
..
De aceasta data au fost prinse sub daramaturi peste 200 persoane, strazile au fost inundate datorita spargerii conductelor de alimentare cu apa si in oras s-a instalat rapid haosul. Guvernul a anuntat ca au decedat cel putin 75 oameni, iar pagubele materiale sunt foarte mari. Agentiile de presa anunta ca peste 300 persoane sunt date disparute si ar putea fi prinse sub daramaturi. Primul ministru a decretat stare de urgenta. Primarul din Christchurch a declarat: “Am putea spune ca suntem martorii celei mai negre zile din Noua Zeelanda”. Centrul orasului a fost devastat, multe cladiri au fost transformate in mormane de moloz, altele stau sa cada deoarece structurile de rezistenta sunt grav afectate, 80% din oras a ramas fara energie electrica.
Acesta a fost cel mai devastator cutremur ce a lovit Noua Zeelanda in ultimii 80 de ani.
In Parcul National Aoraki, cel mai mare ghetar al Noii Zeelande, Tasman, a fost afectat de cutremur, 30 milioane de tone de gheata desprinzandu-se din marginea ghetarului. Imensa cantitate de gheata a cazut intr-un lac aflat in apropiere provocand valuri de peste 3m inaltime.

Scrieti un comentariu

Categorie: CUTREMURE-VULCANI

Nu sunt Comentarii

Nu sunt comentarii.

Scrieti un Comentariu

XHTML: Se pot folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest blog se vrea un blog de informare si constientizare. 427 catastrofe naturale in 2006, 500 in 2007, cutremur in China si ciclon in Myanmar, ... sute de mii de victime. Anii '60 au insemnat cucerirea cosmosului, anii '80 au insemnat Razboiul Rece, prezentul aduce teoria schimbarii climatice. Nimeni, indiferent de puterea economica sau militara, nu se va putea izola. Si chiar daca ar exista o natiune care ar dori acest lucru, exista alte forte care nu vor permite, forte secrete care incearca sa controleze natiuni, forte care vor sa impuna o noua ordine pe aceasta planeta. Cum actioneaza ele? Prin minciuna, diversiune, razboaie, atentate, inventand teroristi, dar mai ales prin forta financiara. Daca acum nu reusim sa constientizam problemele cu care se confrunta omenirea, mai tarziu va fi prea...tarziu. Cautati adevarul in fiecare lucru, incercati sa intelegeti fiecare eveniment ce se intampla in jurul vostru si alegeti intotdeauna binele.