Catastofe-naturale

Secretele longevitatii

Postat de admin in data de 10 February 2011 la ora 16:18

Majoritatea fiintelor traiesc de 5 pana la 8 ori varsta maturitatii. La oameni varsta maturitatii este de 21 de ani, deci putem considera ca omul are un potential de viata de pana la 168 de ani.
Unii specialisti considera ca omul este fiinta perfecta si nu exista nici un motiv pentru care ar trebui sa moara vreodata.
Femeile nipone sunt cele mai longevive din lume, speranta de viata fiind de 85,81 ani. Potrivit statisticilor Natiunilor Unite, femeile nipone traiesc cel mai mult, urmeaza apoi femeile din Hong Kong (84,6 ani) si cele din Islanda, Spania, Franta.
Barbatii cei mai longevivi sunt islandezii (79,4 ani), fiind urmati de cei din Hong Kong si Japonia cu o speranta de viata de 79 de ani.

Longeviatetea locuitorilor din Okinawa – Japonia a atras atentia cercetatorilor. Lipsa aterosclerozei, artrozelor, cancerului si a altor boli degenerative la indivizi cu o varsta inaintata sunt datorate dietei locale, bazata pe vegetale (cereale, fructe, zarzavaturi), mediului natural nepoluat dar si factorilor genetici si modului de viata.

In Valea Hunza din nordul Pakistanului (in apropiere de frontiera chineza) traiesc zeci de persoane cu varste cuprinse intre 90 si 110 ani. Zona este inconjurata de masive muntoase foarte inalte: Hindukus si Karakorum, ceea ce face ca valea sa fie practic izolata de restul lumii, locuitorii pastrand aici traditiile vechi de secole. Alimentatia lor se bazeaza pe cereale (orz, grau, mei), fructe proaspete, fructe uscate, nuci, lapte de capra.
Serpasii din Nepal, locuitori ai inaltimilor abrupte din Himalaya, sunt renumiti prin extraordinara lor rezistenta fizica. Cartofii sunt baza alimentatiei serpasilor, la fel cum este orezul pentru hindusi si chinezi. Soiurile de cartof care cresc in Himalaya se cultiva la altitudini foarte ridicate (4500m). Alte alimente de baza sunt orzul (creste pana la inaltimi de 4000m) si graul (pana la inaltimi de 3000m). De la turmele de oi si de capre si de la cirezile de yaci, serpasii obtin lapte si branza cu care completeaza dieta lor. Din dieta lor lipseste carnea.
Indienii otomini traiesc in podisul din centrul Mexicului si au o dieta bazata pe cereale (turte din porumb), fasole si zarzavaturi. Acestia se bucura de o sanatate de fier, cazurile de obezitate, hipertensiune arteriala sau cancer fiind inexistente.
Statisticile arata ca locuitorii de pe inaltimile Caucazului, renumiti bautori de … lapte de capra, sunt si ei printre cei mai longevivi oameni de pe Pamant. Recordul il detine azerul Shirali Muslimov care a murit pe 2 septembrie 1973 la incredibila virsta de 168 ani. Acest lucru a atras atentia cercetatorilor rusi inca din anii  ’40. S-a descoperit ca localnicii consuma zilnic kefir din lapte de capra, dupa o reteta secreta. Legumele, fructele, usturoiul, nucile, stafidele, mierea si polenul, alaturi de laptele de capra, sint nelipsite de pe masa azerilor din Caucaz. Un aliment traditional este Bahmaz, un suc natural din dude albe, foarte bogat in vitamine si minerale. Medicii au descoperit cu stupoare ca majoritatea femeilor caucaziene au activitate menstruala mult peste varsta de 55 ani, iar barbatii devin tati chiar si la 80 de ani.

Scrieti un comentariu

Categorie: MEDICINA NATURISTA

Nu sunt Comentarii

Nu sunt comentarii.

Scrieti un Comentariu

XHTML: Se pot folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest blog se vrea un blog de informare si constientizare. 427 catastrofe naturale in 2006, 500 in 2007, cutremur in China si ciclon in Myanmar, ... sute de mii de victime. Anii '60 au insemnat cucerirea cosmosului, anii '80 au insemnat Razboiul Rece, prezentul aduce teoria schimbarii climatice. Nimeni, indiferent de puterea economica sau militara, nu se va putea izola. Si chiar daca ar exista o natiune care ar dori acest lucru, exista alte forte care nu vor permite, forte secrete care incearca sa controleze natiuni, forte care vor sa impuna o noua ordine pe aceasta planeta. Cum actioneaza ele? Prin minciuna, diversiune, razboaie, atentate, inventand teroristi, dar mai ales prin forta financiara. Daca acum nu reusim sa constientizam problemele cu care se confrunta omenirea, mai tarziu va fi prea...tarziu. Cautati adevarul in fiecare lucru, incercati sa intelegeti fiecare eveniment ce se intampla in jurul vostru si alegeti intotdeauna binele.